Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهش جدید نشان دانشمندان نشان می دهد که منطقه شمالگان طی ۴۰ سال گذشته چهار برابر سریعتر از دیگر مناطق کره زمین گرم شده است.

به گزارش ایران اکونومیست ،گرمایش منطقه شمالگان که نواحی اطراف قطب شمال را در بر می‌گیرد بر سطح آب دریاها تاثیر می‌گذارد. بررسی‌های جدید دانشمندان که نتیجه آن در نشریه «زمین و محیط» از زیرمجموعه‌های نشریه علمی و آنلاین «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) منتشر شده است از احتمال دستکم گرفتن میزان گرمایش شمالگان در مدل‌های اقلیمی حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یورو نیوز گزارش داد، محققان نروژی و فنلاندی در این پژوهش چهار رشته داده از دمای هوا در مدار شمالگان را بررسی کرده‌اند. این داده‌ها از سال ۱۹۷۹ تاکنون توسط ماهواره به ثبت رسیده بود. پژوهشگران با بررسی این داده‌ها به این نتیجه رسیدند که دمای شمالگان طی هر دهه به طور میانگین ۰.۷۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

این رقم نشان می‌دهد که روند گرمایش شمالگان چهار برابر سریعتر از دیگر مناطق کره زمین است. 

کارگروه تخصصی سازمان ملل در امور آب و هوایی در سال ۲۰۱۹ تخمین زده بود که دمای هوا در منطقه شمالگان به دلیل ویژگی‌های اقلیمی خاص آن «بیش از دو برابر میانگین جهانی» افزایش می‌یابد. 

هرچند پژوهشگران بر روی گرمایش سریعتر منطقه شمالگان نسبت به دیگر نواحی جهان اتفاق نظر دارند اما تخمین آنها از این پدیده براساس دوره زمانی و منطقه جغرافیایی تحقیق در شمالگان متفاوت است.

کره زمین به دلیل فعالیت‌های بشر که منجر به انتشار گازهای گلخانه‌ای شده تاکنون ۱.۲ درجه سانتیگراد از دوران پیش از انقلاب صنعتی گرمتر شده است. 

کارشناسان کارگروه تخصصی سازمان ملل در امور آب و هوایی بر این باور هستند که سطح آب دریاها در مقایسه با سال ۱۹۰۰ میلادی ۲۰ سانتی‌متر افزایش یافته است. این در حالی است که سرعت روند افزایش سطح آب دریاها از سال ۱۹۹۰ تقریبا سه برابر شده است. پیش‌بینی می‌شود که سطح آب اقیانوس‌ها و دریاها تا پایان قرن جاری ۴۰ تا ۸۵ سانتی‌متر دیگر افزایش یابد. 

این در حالی است که کلاهک یخی گرینلند که به گفته دانشمندان به نقطه ذوب خود نزدیک می‌شود به تنهایی دارای حجمی از آب یخ‌زده است که ذوب شدن آن می‌تواند سطح آب اقیانوس‌ها را تا شش متر افزایش دهد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تغییرات آب و هوا ، فنلاند ، نروژ

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا فنلاند نروژ منطقه شمالگان سطح آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا سه‌شنبه تا حدودی از شدت بارش‌ها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی می‌دهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی شده است.

امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی می‌دهد. روز جمعه جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی می‌دهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیج‌فارس مواج هستند.

آسیب به محصولات کشاورزی

توصیه:

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6097791 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • (تصاویر) بنرهای تبلیغاتی تهران؛ از خرید قسطی در شمال شهر خبری نیست
  • تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه
  • بنرهای تبلیغاتی تهران: از خرید قسطی در شمال شهر خبری نیست (+عکس)
  • بنرهای تبلیغاتی تهران: از خرید قسطی در شمال شهر خبری نیست
  • تداوم بارش‌ها در تهران و این مناطق تا جمعه | شدت بارش‌ها در ۲ استان ؛ هوا سردتر می‌شود | سامانه بارشی جدید در راه ایران
  • جنگنده‌های صهیونیستی مناطق مسکونی غزه و رفح را زیر آتش گرفتند
  • وزش باد برای خوزستان پیش بینی می‌شود
  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران / هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز