Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه ال پائیس با درج تیتر «ناتو به اشتباه یک هواپیمای مسافربری را در ایتالیا در ۱۹۸۰ سرنگون کرد» نوشت: بر اساس تحقیقات قضایی که ۱۹ سال بعد از حادثه به پایان رسید مشخص شد هواپیمای دی سی-۹ شرکت ایتاویا که پس از انفجار در هوا در سال ۱۹۸۰ در نزدیکی جزیره اوستیکا، در جنوب ایتالیا، به دریا افتاد و ۸۱ کشته بر جا گذاشت، «قربانی ناخواسته» یک عمل نظامی هواپیما‌های ناتو علیه میگ لیبیایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقدمه نتایج تحقیقات صورت گرفته در خصوص این تراژدی که در مجموع دارای بیش از ۴۰۰۰ صفحه است، قاضی روساریو پریوره دستور ارجاع ۴ ژنرال هواپیمایی ایتالیا و ۶ نظامی دیگر را به دستگاه قضایی به اتهام اقدام علیه ارگان‌های قانون اساسی و دادن شهادت دروغین که منجر به انحراف تحقیقات شد را صادر می‌کند.

قاضی پریوره اعلام کرده بود دی سی-۹ که در روز ۲۷ ژوئن ۱۹۸۰ مسیر بولونیا-پالرمو را طی می‌کرد، دچار درگیری در «صحنه جنگ» بین جنگنده‌های نظامی متحدین و هواپیما‌های لیبی شد؛ البته، به شرایط دقیق تری که منجر به انفجار و در نهایت سقوط هواپیمای مسافربری شد، اشاره‌ای نکرده است.

هنوز برخی فرضیه‌ها که به عنوان علل این حادثه مطرح می‌شوند، نشان دهنده برخورد موشک یا متلاشی شدن دی سی-۹ بر اثر صدمه توسط جسمی دیگر باشد، وجود دارد؛ در حالی که انفجار بر اثر بمب درون هواپیما، منتفی به نظر می‌آید.

پس از آخرین شواهد کارشناسی و در مرکز حادثه بازسازی شده توسط قاضی، یک هواپیمای نظامی در مأموریتی مخفی به چشم می‌خورد که برای فرار از رادارها، خود را زیر هواپیمای غیر نظامی «پنهان کرده» و از آن به عنوان سپری برای شناسایی نشدن استفاده کرده بود. احتمال دارد این هواپیما یک میگ لیبیایی یا اف-۱۱۱ آمریکایی باشد که به سمت مصر در پرواز بوده است. در نتیجه گیری‌های ارائه شده، قاضی پریوره درخواست دادستان‌ها را جمع آوری کرده و خواستار ارجاع ژنرال‌ها لامبرتو بارتولوچی، رئیس پیشین ستاد کل هوانوردی نظامی، فرانکو فرّی، کورادو ملیو و زنو تاسیو و شش افسر و نظامی دیگر به دستگاه قضایی شد.

سناتور داریا بونفیتی، رئیس انجمن خانواده‌های قربانیان اوستیکا، امروز از کشور‌های متحد که پاسخی به درخواست‌های بین المللی و نیز از نظامیان هوانیروی ایتالیا که برای چنین مدت طولانی تحقیقات را منحرف کرده اند خواست مسؤلیت اقدام خود را بپذیرند.

گفتنی است: این پرونده که یکی از طولانی‌ترین اسرار‌های هواپیمایی بوده، موجب ایجاد اختلاف نظر میان مقامات ایتالیا و اذهان عمومی جهان در مورد علت سقوط این هواپیمای مسافربری شده است.

رسانه‌های گوناگون، در خصوص علل بروز این حادثه نوشته اند جنگنده‌های کشور‌های عضو ناتو در زمان وقوع این سانحه در منطقه سقوط هواپیما حضور داشتند و یک میگ لیبیایی را تعقیب می‌کردند که سعی داشت با پرواز کردن در نزدیکی هواپیمای مسافری، از رادار کنترل فرار کند.

البته، رسانه‌ها طی این سال‌ها از نظریه دیگری خبر می‌دادند که مربوط به ورود این هواپیما به منطقه تمرین نظامی و پرتاب موشک از سوی یک جنگنده بوده که این هواپیما را به اشتباه به عنوان دشمن شناسایی کرده بود.

به عقیده بسیاری از مردم ایتالیا، علت این سانحه به دلایل امنیتی یا نظامی پنهان نگه داشته شده است. سال‌های بسیاری، در طول تحقیقات مربوط به بررسی این حادثه، بسیاری از مدارک و نوار‌های ضبط شده ترافیک هوایی مفقود یا دستکاری شده بودند تا علل واقعی آن برملا نشود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی کشته و زخمی سرنگونی هواپیما سانحه هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۰۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، روزنامه ایتالیایی «کوریره دِلا سِرا» اعلام کرد که سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) احتمالاً در نشست آتی خود در واشنگتن موافقت خواهند کرد که درگیری مستقیم در جنگ اوکراین را کنار بگذارند.

به نوشته این روزنامه آن‌گونه که در پیش‌نویس این نشست آمده، سران ناتو در نشست آتی خود در ماه جولای احتمالاً به چارچوب و فرمول «نه به اعزام نیروی نظامی» به اوکراین دست خواهند یافت.

نشست سران ناتو ۹ تا ۱۱ جولای در واشنگتن برگزار خواهد شد.

آن‌گونه که در این گزارش آمده یکی از بندهای اساسی که در سند پیش‌نویس این نشست آمده این است که ناتو «هیچ سریازی را به جنگ اعزام نخواهد کرد.»

این روزنامه همچنین افزود: رهبران کشورها همچنین در حال برنامه ریزی در این نشست هستند تا ریاست گروه تماس مربوط به دفاع از اوکراین را از وزیر دفاع آمریکا به مقر ناتو در بروکسل منتقل کنند.

هفته پیش نیز «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو اعلام کرد که این ائتلاف نظامی هیچ برنامه‌ای برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین ندارد، اما برخی از اعضای ناتو مشاوران نظامی را به کی‌یف اعزام کردند.

وی با انتشار بیانیه‌ای گف: هیچ برنامه‌ای برای حضور ناتو برای ایفای نقش جنگی وجود ندارد، اما البته برخی از متحدان ناتو مردان و زنانی را در سفارتخانه های خود دارند که یونیفورم پوشیده اند تا مشاوره و غیره ارائه دهند.

دبیرکل ناتو در ادامه افزود: فکر می کنم بین افرادی که لباس نظامی پوشیده‌اند و آنجا (اوکراین) حضور دارند و نیروهای رزمی تفاوت وجود دارد، این نوع حضور برنامه ریزی نشده است.

امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه در ماه فوریه گفت که رهبران و سران غربی در حال گفتگو در مورد امکان اعزام نیرو به اوکراین هستند و او اذعان داشت که هنوز اجماع حاصل نشده است، اما به گفته وی، «هیچ چیزی را نمی توان رد کرد.

دبیرکل ناتو هفته پیش نیز اعلام کرد که شاید اوکراین مجبور شود برای پایان دادن به جنگ، در نهایت با روسیه به نوعی توافق دست یابد. وی دراین‌باره گفت: حتی اگر باور و امیدواری ما این باشد که جنگ در آینده نزدیک تمام شود، باز هم غرب باید در بلندمدت از اوکراین حمایت کند. کشورهای غربی باید در توانمندی‌های دفاعی کی‌یف سرمایه‌گذاری کنند تا این کشور در صورت جنگ‌های آتی، مقاوم‌تر شود.

استولتنبرگ در عین حال، به این نکته اشاره کرد که زمان و شروط صلح با مسکو، به اوکراین بستگی دارد. وی اذعان کرد: در نهایت، اوکراین باید درباره نوع توافق و مصالحه با روسیه تصمیم‌گیری کند. نقش غرب این است که به کی‌یف برای قرار گرفتن در موقعیت مذاکره و رسیدن به نتیجه مطلوب، کمک کند.

با این حال، وی مدعی شد که «کی‌یف را به سمت هیچ امتیاز و باج‌دهی سوق نمی‌دهد» و در ادامه نیز مدعی شد که صلح واقعی تنها از طریق پیروزی اوکراین قابل دستیابی است.

وی همچنین با اشاره به نزدیکی روسیه، چین و ایران، گفت که غرب با «ائتلاف اقتدارگرایان» مواجه شده است. دبیرکل ناتو مدعی شد: چین اقتصاد جنگی روسیه را با ارسال قطعات اصلی صنایع دفاعی به این کشور تقویت می‌کند و در عوض مسکو آینده خود را در رهن پکن گذاشته است! روسیه همچنین در ازای مهمات و تجهیزات نظامی، برای ایران و کره شمالی فناوری فراهم می‌کند!

وی از اعضای ناتو و سایر کشورها صرف نظر از موقعیت جغرافیایی همچون ژاپن و کره جنوبی خواست تا برابر «این ائتلاف توانمند قدرت‌های اقتدارگرا بایستند.»

استولتنبرگ، پیش‌تر با درخواست از کشورهای غربی برای حمایت بلندمدت از کی‌یف، گفته بود که اعضای ناتو باید «وابستگی به کمک‌های داوطلبانه را کاهش داده و بیشتر و بیشتر بر تعهدات‌شان به عنوان عضو ناتو تکیه کنند.» براساس گزارش‌ها، استولتنبرگ پیشنهاد بسته کمک نظامی پنج ساله به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار برای اوکراین را مطرح کرده است.

کد خبر 6100272

دیگر خبرها

  • بوئینگ ۷۶۷ بدون چرخ جلو با دماغه در فرودگاه استانبول نشست!+ فیلم
  • ببینید | لحظه فرود ترسناک هواپیمای مسافربری بدون باز شدن چرخ جلو!
  • فرود بدون چرخ یک هواپیمای باری در فرودگاه استانبول+فیلم
  • (ویدئو) فرود هواپیمای مسافربری بدون باز شدن چرخ‌های جلو
  • فرود اضطراری هواپیمای بدون چرخ در استانبول (فیلم)
  • دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی‌شود
  • این جنگنده ایرانی را با اف ۳۵ و اف ۲۲ مقایسه نکنید
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟(+عکس)
  • آمار نگران‌کننده هواپیما‌های سالم کشور؛ فقط ۷ تا ۸ فروند!
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟