Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي - بيانيه ضعيف نشست «کيم جونگ اون» رهبر کره شمالي و «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريکا در سنگاپور سبب شد تا ادامه فرايند خلع سلاح کشور آسيايي به دست ديپلمات هاي دو کشور بيفتد.
«مارکارنا ويدال لي» درمطلبي در پايگاه خبري روزنامه ال پائيس نوشت؛نشست سنگاپور که به سبب ديدار رئيس جمهوري آمريکا با عالي ترين مقام کره شمالي، نشستي تاريخي به حساب مي آمد، به اتمام رسيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سران آمريکا و کره شمالي با يکديگر دست دادند، مذاکره کردند و پس از تقريبا 4 ساعت بيانيه مشترکي را با صداي بلند بيان کردند؛ اما اين بيانيه به جزئيات ديدار آن ها نپرداخته بود.
البته آن طور که از رفتار آنها برمي آمد، هر دو از پايان اين جلسه راضي بودند و به اهدافي که به صورت شخصي دنبال مي کردند، رسيدند.
به اين ترتيب پس از مذاکره سنگاپور، ادامه روند مذاکرات به دست متخصصان و ديپلمات هاي دو کشور مي افتد تا شايد روزي بتوانند کره شمالي را از سلاح هسته اي خالي کنند.
بيانيه اي که در سنگاپور منتشر شد، چيزي نبود که کارشناسان و رسانه هاي بين المللي انتظارش را داشته باشند.
در اين بيانيه جزئيات موضوع ديدار دو طرف گنجانده نشده بود؛ به طور کلي مي توان گفت که ادامه روند بررسي برخي از مسائل و جزئيات توافق وارد فرايند طولاني مذاکره «مايک پمپئو»، وزير امور خارجه آمريکا و مقامات دستگاه ديپلماسي کره شمالي شده است.
رئيس دستگاه ديپلماسي آمريکا روز چهارشنبه به سئول، پايتخت کره جنوبي سفر مي کند تا با «مون جائه اين»، رئيس جمهوري اين کشور اولين ديدار پس از نشست سنگاپور را برگزار کند.
ترامپ تاکيد کرده است که هدف نهايي انهدام هسته اي کامل، به صورت غير قابل بازگشت و مورد اعتماد است و تحريم هايي هم که بر کره شمالي اعمال شده است، تا زماني که اين کشور سلاح هايش را از بين نبرده، پا بر جا باقي مي ماند.
اما لغو اين تحريم ها خود موضوعي ديگر است و در دستان ترامپ نيست.
نقش چين در ادامه روند مذاکرات پيونگ يانگ و واشنگتن
بيش از همه چين در اين زمينه تصميم گيرنده است، کشوري که سايه اش در اين جلسه بيش از هر کشور ديگري ديده مي شد: رسيدن به سنگاپور و ترک آنجا با هواپيمايي چيني که به صورت نمادين انجام گرفت، خود گوياي نقش و حضور چين در جلسه سنگاپور بود.
بنابراين پکن، با توجه به جنگ اقتصادي که آمريکا در عرصه بين الملل و به ويژه با چين به راه انداخته است، موافق با سخت کردن وضعيت کره شمالي نيست.
پس از نشست کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي و دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا، نشست مطبوعاتي نيز برگزار شد که در اين جلسه، تنها ترامپ شرکت کرد؛ کيم ترجيح داد تا با پايان مذاکره با ترامپ به پيونگ يانگ باز گردد.
در اين نشست، ترامپ پيرامون آن که چرا در بيانيه به جزئيات بحث برانگيز پرداخته نشده است، اعلام کرد که «زمان کافي در اختيارمان نبود.»
بنابراين رئيس جمهوري آمريکا خودش به تنهايي از اين جزئيات سخن گفت و ابعاد ديگري از مذاکره اش را با کيم مشخص کرد.
تلاش ترامپ براي جلب رضايت کيم
وي اعلام کرد که رزمايش هايي که آمريکا با کره جنوبي به صورت مشترک انجام مي داد، به اتمام خواهد رسيد.
ترامپ خاطر نشان کرد، با اينکه اين رزمايش ها خطري ندارند، اما «تحريک بر انگيز» هستند. اگر خود کيم نشست مطبوعاتي ترامپ را به طور مستقيم مي ديد، بدون شک با شنيدن سخنان رئيس جمهوري آمريکا مي خنديد؛ اين ها همان مواردي است که کيم بر آن ها پافشاري مي کرد.
به نظر مي رسد، نيروهاي نظامي و سربازان آمريکايي، با بيانيه ترامپ، دچار سردرگمي شده باشند.
پس از انتشار سخنان ترامپ، در بيانيه اي از سوي نيروهاي نظامي آمريکايي، گفته شد که در حال حاضر نيروهاي نظامي اين کشور در کره جنوبي به تعداد تقريبي 30 هزار سرباز مي رسد.
در اين بيانيه همچنين آمده است که «هيچ دستورالعملي» پيرامون لغو رزمايش به آنها ابلاغ نشده است و بنا بر وظيفه، مطابق با برنامه پيش خواهند رفت.
سئول گفته است، بايد بررسي شود که ترامپ دقيقا از اشاره به اين موضوع چه منظوري داشته است؛ پيش تر و در زماني که دونالد ترامپ مذاکره با کيم جونگ اون در سنگاپور را لغو کرد نيز کره جنوبي همين موضع را اتخاذ کرد.
به طور خلاصه بالاترين ارزشي را که مي توان براي مذاکره سنگاپور متصورشد، به پاي ميز آمدنِ رئيس جمهوري آمريکا و رهبر کره شمالي بود. چرا که اين دو، سال گذشته و با بالا گرفتن بحران هسته اي، به يکديگر مستقيما توهين کرده بودند؛ بنابراين به نوعي اتفاق تاريخي مهم همين مذاکره ي رو در روي ترامپ با کيم بود.
ترامپ در سخنانش جلسه با کيم را با لغاتي بسيار مهم توصيف کرد. او گفت که «روابطمان را به طور ويژه اي توسعه داده ايم.»
رئيس جمهوري آمريکا در نشست مطبوعاتي، در حالي که در پاره اي از مواقع سخنانش گيج کننده بود، تاکيد کرد که «از اتفاقي که امروز (سه شنبه) رخ داد بسيار مفتخر هستيم.» با اين جلسه «فرصتي بي نظير براي کره شمالي ايجاد خواهد شد و عصري جديد از رفاه» در اين کشور شکل خواهد گرفت.
کيم جونگ اون که کمتر مقابل دوربين هاي رسانه ها حاضر مي شود، در توضيح جلسه سنگاپور تنها به اين نکته اشاره کرد که «توافق نامه اي تاريخي را امضا خواهيم کرد. جهان يک تغيير فوق العاده را شاهد خواهد بود.»
پس از انجام مذاکره 45 دقيقه اي پشت درب هاي بسته به همراه دو مترجم؛ يک ساعت و نيم مذاکره رسمي به همراه تيم هاي شان، و يک ناهار تقريبا يک ساعته که از غذاهاي آمريکايي و پيش غذاي آسيايي تشکيل شده بود، بررسي دقيق و توام با جزئياتِ موضوع خلع سلاح هسته اي به ديگران سپرده شد.
لازم به ذکر است که در اين نشست، مايک پمپئو وزير امورخارجه، «جان کلي» رئيس کارکنان کاخ سفيد و «جان بولتون» مشاور امنيت ملي آمريکا ترامپ را همراهي مي کردند.
از سوي ديگر در تيم مذاکره کننده کره شمالي «کيم يو جونگ»، خواهر رهبر کره شمالي، «کيم يونگ چول»، فردي که در سفر به واشنگتن در کاخ سفيد با ترامپ و پمپئو ديدار کرد، حضور داشتند.
همچنين «کيم چانگ سون»، رئيس کابينه رهبر کره شمالي و «چو سون هوي» از ديگر افراد حاضر در تيم کره شمالي بودند.
مترجم: محمد استادولي
116

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند

مدیر موسسه مطالعات اتمی در دانشگاه امریکن در واشنگتن دی.سی با اشاره به اوضاع کنونی که جهان را تا آستانه یک درگیری بزرگ کشانده، گفت کشورهای غربی باید دعوت پوتین را برای مذاکره بپذیرند.

به گزارش ایسنا، «پیتر کوزنیک» مدیر موسسه مطالعات اتمی در دانشگاه امریکن در واشنگتن دی.سی گفت درحالیکه ناتو در حال انجام رزمایش‌های بزرگ است، جهان در آستانه یک درگیری بزرگ قرار گرفته است.  

به نقل از خبرگزاری تاس، وی افزود: «امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیروهای این کشور را به اوکراین فرستاده است. انگلیس برای حمله به عمق روسیه چراغ سبز نشان می‌دهد. سامانه‌های ATACMS و جنگده‌های اف-۱۶ با برد بلندتر در اوکراین مستقر می‌شوند. روسیه هم برنامه‌هایی را برای برگزاری رزمایش‌های هسته‌ای تاکتیکی در پاسخ اعلام می‌کند. به نظر می‌رسد که جنگ جهانی سوم پیشرو است.»

این کارشناس معتقد است که در این شرایط، غرب به گفت‌وگو با روسیه برای مذاکره جهت حل و فصل بحران اوکراین و تجدید مذاکرات ثبات راهبردی نیاز دارد.

وی افزود: «در چنین شرایطی، ایالات متحده، اوکراین و ناتو باید پیشنهاد پوتین را هم از نظر مذاکره برای حل و فصل بحران اوکراین و هم از نظر تجدید مذاکرات ثبات استراتژیک بپذیرند. تنش‌های بیشتر از سوی هر یک از طرفین فقط سیاره ما را به سمت درگیری جدی سوق می‌دهد.»

این کارشناس ادامه داد: «زمان گفت‌وگو و تلاش برای یافتن زمینه‌های مشترک و زمان تلاش برای درک اینکه جهان از دید دشمنان ما چگونه به نظر می‌رسد، سپری شده است. از زمان جان اف.کندی، رئیس جمهور فقید آمریکا هیچ رئیس جمهور دیگری در آمریکا نتوانسته اوضاع را درک کند و گفت‌وگویی داشته باشد.»

مدیر موسسه مطالعات اتمی در دانشگاه امریکن» در واشنگتن دی.سی در ادامه گفت تامین تسلیحات و تجهیزات نظامی برای اوکراین توسط غرب بعید است که تغییر شگرفی در صحنه نبرد ایجاد کند و تنها راه ممکن برای سازش در این درگیری، گفت‌وگو است.

پیتر کوزنیک خاطرنشان کرد: «جنگ در اوکراین بیش از ۲ سال است که ادامه دارد. دستاوردهای روسیه در میدان نبرد آهسته و تدریجی است و هزینه زیادی برای روس‌ها و اوکراینی‌ها داشته است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مراسم سوگند خود بار دیگر پیشنهادش را برای مذاکره تکرار کرد. ایالات متحده، اوکراین و ناتو باید او را از این پیشنهاد بپذیرند و ببینند آیا جایی برای سازش وجود دارد که هر 2 طرف بتوانند با آن کنار بیایند.»

وی ادامه داد: «اگر غرب همانطور که متعهد است به کمک‌های نظامی بیشتر ادامه دهد، وضعیت میدان نبرد به طرز چشمگیری تغییر نخواهد کرد و زمانی که مذاکرات در نهایت آغاز شود، چند صد هزار کشته و زخمی دیگر از هر ۲ طرف خواهد داشت. این تراژیک خواهد بود. توافق در مارس ۲۰۲۲ در دسترس بود، ما باید دوباره برای آن تلاش کنیم.»

اولین مذاکرات روسیه و اوکراین از زمان آغاز حمله، در اوایل مارس ۲۰۲۲ در بلاروس برگزار شد، اما نتایج ملموسی به همراه نداشت. در ۲۹ مارس همان سال، دور دیگری از مذاکرات در استانبول برگزار شد، زمانی که مسکو برای نخستین بار اصول یک توافق احتمالی آینده را که روی کاغذ تدوین شده بود، مطرح کرد، اما در لحظه آخر کی‌یف به طور یکجانبه روند مذاکرات را قطع کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توضیح وزارت ورزش درباره حواشی پرسپولیس - سپاهان و قهر منصوریان
  • توضیح اسبقیان درباره حواشی پرسپولیس - سپاهان و قهر منصوریان
  • تعویق زمان برگزاری دادگاه دونالد ترامپ
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • رئیس سیا برای دیدار با نتانیاهو به اسرائیل می‌رود
  • کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند
  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • تهاجم زمینی به رفح یا توافق/ در میز آتش‌بس چه می‌گذرد؟
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد